“KEHA (“Mul on … kellel on …” + pildikaardid)

2.00 

Mäng “Mul on … kellel on …” teemal KEHA. Mängu abil saab õppida kehaosasid. Kokku 24 mängukaarti. Lisaks 24 pildikaarti, mille abil saab enne mängimist sõnu korrata. Eriti tore on mängida seda mängu liikuvalt (juhend allpool).

Õppematerjali on müüdud 4 korda.

Mäng “Mul on … kellel on …” käib järgnevalt: kaardid jaotatakse õpilaste vahel ära. See, kes alustab, ütleb oma kaardilt: “Kellel on …?” ja nimetab, mis on tema kaardil pildiga kujutatud. Näiteks: “Kellel on “küünarnukk”?”. See, kellel on vastav kaart, vastab: “Mul on “küünarnukk”. Kellel on “selg”?” jne.

 

Veelgi põnevam on mängida seda mängu liikuvalt. Õpetaja kleebib kaardid seintele ja ütleb esimese lause: nt “Kellel on “vuntsid”?”. Õpilased hakkavad mööda klassi ringi liikuma ja õiget kaarti otsima. Kes leiab, võtab kaardi endale ja ütleb järgmise fraasi. Tore meetod liikumispausideks!

 

Pildikaartidega saab mängida ühendamismängu. Õpetaja lõikab pildi küljest sõna ära. Gruppides peavad õpilased pildi ja sõna jälle ühendama. See on tore meeskonnatööharjutus, mille kaudu saab ka keelt õppida.

 

Võib ka teha nii, et õpetaja kleebib pildid (ilma sõnadeta) klassi seintele. Õpilaste vahel jagatakse ära sõnad. Kõik otsivad enda sõnale sobiva pildi ja kleebivad selle pildi juurde. Nii saab õpilastega koos tekitada rääkivaid seinu (LAK-klassiruumi). Võib ka teha vastupidi, et õpetaja kleebib seinale sõnad ja pildid jaotatakse õpilaste vahel ära.

 

Lisaks saab kasutada pilti ja sõna õpilaste paari panemisel.

 

Kui pilt sõnaga on seinal, siis saab mängida aliast. Üks paariline näitab žestiga üht kehaosa ja teine nimetab sõna.

Hinnangud puuduvad.