“ASJAD KODUS – 24 rääkimiskaarti keeletundi”

1.80 

24 kaarti, mille abil saavad õpilased harjutada koduesemete sõnavara. Õpilased peavad lugema lause alguse (“Minu köögis/magamistoas/elutoas/esikus/vannitoas/WC-s on …”) ja nimetama seejärel esemed pildil (… külmkapp, vaip, taldrik ja tool.”)

 

 

 

Võimalused mängimiseks:

1. Iga õpilane saab ühe kaardi. Õpilased tõusevad püsti ja leiavad esimese paarilise. Paarilisele räägitakse, mis on pildil. Seejärel vahetavad paarilised kaardid ja liiguvad järgmise inimese juurde.

2. Õpilased võtavad paaris kaardipakist kaarte ja nimetavad, mis esemed on pildil (võib ka kirjutada).

3. Õpilane seletab paarilisele oma sõnadega, mis on pildil (Aliase moodi). Näiteks: “Minu magamistoas on see koht, kus me magame.” Paariline arvab ära, mis sõnaga on tegemist. Sõnu võib näidata ka žestidena.

4. Kaarte saab samuti kasutada väljapääsupiletina.

 

 

Lisaks on kaartidega kaasas piltsõnastik, kus on ühel lehel kõikide kaartidel olevate esemete pildid koos nimetusega. Selle saab mängimise ajaks seinale kuvada, et õpilased saaksid vajadusel sõnade tähendust meelde tuletada. Lisaks saab anda piltsõnastikku õpilastele sõnavaralehena või kleepida klassi seinale. NB! Piltsõnastik on faili liigse suuruse tõttu kaasas eraldi failina.

Õppematerjali on müüdud 14 korda.