Tegevused Tale – Bot Pro robotile

5.00 

Vahvad tegevused eesti keelsele robotile nimega Tale – Bot Pro. Kokku 11 erinevat tegevust pildikaartidena ja mängudena.  Lisaks on piltide all ka QR – kood,  mille alt leiad tasuta esitluse, kus saad tutuvda Tale – Bot Pro robotiga.

NB! Kindlasti lamineeri kaardid ja kasuta alusele kinnitamiseks seinanätsu.

Õppematerjalil ei ole veel müüke. Ole esimene, kes selle ostab!
Õpetaja: Kristi Roosvalt
Kategooriad: , Õppeastmed: ,

MATEMAATILISED JUTUKESED –

Failis on 36 liitmisülesannet. Kokku on 36 piltidega ülesannet, kus pole ühtegi tehte märki ja siis on 36 arvudega liitmiskaarti. Mängu võib mängida gruppides või individuaalselt. Kasutada tuleb Tale – Bot Pro tühja alust. Võimalusel kasutada mitut robotit ja alust. Mängu alustades otsustad, kas alusele panna piltidega kaardid või numbritega kaardid. Teised kaardid jäävad õpetaja kätte. Alustav laps saab õpetaja käest kaardi, mille pealt vaatab tehte. Arvutab tehte kokku. Seejärel leiab aluselt samasuguse tehte. Juhendab roboti selleni. Viimasena salvestab robotile ka vastuse. Lõppu võib lisada ka tantsu elemendi.

AMETID – ÄRA ARVAMINE Õpetaja asetab pildi kaardid tühjale Tale – Boti alusele (sinine või kollane). Laps tõmbab teisest pakist kaardi, kus on kirjas ameti kohta vihjed. Laps arvab ära ameti ja juhendab roboti õige pildini. Lõpus võib laps soovi korral lisada ka tantsu ja salvestuse ameti nimetusega.

AMETITE KAARDID – 20 ameti kaarti, igale ametile on ka üks kaart ameti vahendiga

ILMASTIKUNÄHTUSED – Kasuta ilmastikunähtuste kaarte erinevates tegevustes. Kaardid mahuvad ilusti Tale – Boti tühjale alusele. Kinnitamiseks kasuta seinanätsu

KUS KEEGI ELAB (SORTEERIMINE) – On 4 põhikaarti – asukohad ehk talu, mets, loomaaed ja maja. Lapsed saavad roboti abil sorteerida loomad õigesse elukohta.

MIDA KUST SAAB OSTA – Sorteerime kauba vastavalt kauplusele. Olemas on 4 poe kaardid: toidupood, pagar., mänguasjapood ja riidepood. Kasuta tegevuseks tühja Tale – Bot Pro alust.

NÄDALAPÄEVAD, KUUD, AASTAJAD – kaardid, saab kasutada erinevates tegevustes robotiga. Kindlasti lisa juurde salvestava nupu võimalus.

PUTUKATE KAARDID – kasuta erinevates tegevustes. Piltidel on ka putukate nimetused.

SUUR JA VÄIKE – Kasuta kaarte roboti alusel kinnistamaks mõisteid suur ja väike.
Soovitan juurde kasutada ka tantsu või salvestamise funktsiooni, et tegevus lastele lõbusamaks teha.
Aseta alusele kas suured või väikesed pildid ja lase lapsel juhtida robot õige pildini.

TEGEVUS ROBOTILE – Aseta aluse igale ruudule õun. Laps tõmbab laua pealt ühe ringi ja asetab selle puu tüvele olevasse ringi. Lapse ülesanne on korjata nii palju õunu aluselt, kui on number puutüvel. Lõppu või laps lisada salvestusega numbri nimetuse. Korjatud õunad asetab puuvõrale.
Nb! Lamineeri kõik pildid.

VÄRV JA PILT – Kasuta kaarte roboti alusel kinnistamaks värve.
Soovitan juurde kasutada ka tantsu või salvestamise funktsiooni, et tegevus lastele lõbusamaks teha.
Aseta alusele kas värvid või pildid ja lase lapsel juhtida robot õige pildini.

 

Hinnangud puuduvad.