“VÄRVID JA NUMBRID 1-12 (“Mul on … kellel on … + pildikaardid)

2.00 

Mäng “Mul on … kellel on …” värvide ja numbrite (1-12) õppimiseks. Kokku 24 kaarti. Kaasas ka pildikaardid (24 tk), mille abil saab enne mängimist sõnu korrata. Lisaks klassikalisele mänguversioonile on väga tore mängida seda ka liikuva mänguna (juhend allpool).

Õppematerjali on müüdud 2 korda.

Mäng “Mul on … kellel on …” käib järgnevalt: kaardid jaotatakse õpilaste vahel ära. See, kes alustab, ütleb oma kaardilt: “Kellel on …?” ja nimetab värvi/numbri, mis tema kaardil on. Näiteks: “Kellel on hall?”. See, kellel on hall, vastab: “Mul on hall. Kellel on kolm?” jne.

 

Mängu saab mängida ka liikuvalt. Õpetaja kleebib kaardid seintele ja ütleb esimese lause: nt “Kellel on “hall”?”. Õpilased hakkavad mööda klassi ringi liikuma ja õiget kaarti otsima. Kes leiab, võtab kaardi endale ja ütleb järgmise küsimuse. Tore meetod liikumispausideks!

 

Pildikaartidega saab mängida ühendamismängu. Õpetaja lõikab pildi küljest sõna ära. Gruppides peavad õpilased pildi ja sõna jälle ühendama. See on tore meeskonnatööharjutus, mille kaudu saab ka keelt õppida.

 

Võib ka teha nii, et õpetaja kleebib pildid (ilma nimetusteta) klassi seintele. Õpilaste vahel jagatakse ära sõnad. Kõik otsivad enda sõnale sobiva pildi ja kleebivad selle pildi juurde. Nii saab õpilastega koos tekitada rääkivaid seinu (LAK-klassiruumi). Võib ka teha vastupidi, et õpetaja kleebib seinale väljendid ja pildid jaotatakse õpilaste vahel ära.

 

Lisaks saab kasutada pilti ja pildi küljest ära lõigatud sõna õpilaste paari panemisel.

Hinnangud puuduvad.